Blog

Når er det absolutt beste tidspunktet å poste på Instagram? (2024)

Instagram! Beste tidspunktet å poste på Instagram

Har du noen gang tenkt på å øke engasjementet ditt på Instagram, eller å få flere likes på ditt post? Da er ikke du den første, og de aller fleste lurer på om når du burde poste på Instagram for å få flere likes på dine bilder.

Instagram med over en milliard brukere på plattformen, er ikke en ukjent plass der du kan hente utrolig mye engasjement enten til din privatbruker eller bedriftsprofil.

Istedenfor å komme med et utrolig langt svar, som går på hva slags følgere du har – eller hva slags mennesker som benytter kontoen din. Er det faktisk rådata som sjekker disse tingene, og ser på når folk brukere på en generell basis liker flest innlegg.

Det beste tidspunktet for å poste på Instagram

 • Mandager fra kl 09.00 til 13.00
 • Tirsdager fra kl 09.00 til 13.00
 • Onsdag fra kl 09.00 – 13.00
 • Fredag fra kl 09.00 – 13.00
 • Værste tidspunktet: Søndag

Dette er med rådata om når folk flest liker. La oss bryte det litt ned!

Det er viktig å notere seg at Instagram oppdaterer algoritmen jevnlig, men dette er basert på menneskelig data.

På generell basis er mandag til fredag på dagtid det beste tidspunktet å poste på Instagram, i følge denne studien gjort av sprout social. Det er da folk flest er aktiv, og det kan nok stemme med at mange sjekker Instagram ved lunsjtider eller når de står opp på morgen.

Hvordan finne ut beste tidspunktet for å poste på Instagram for din bedrift eller bruker?

Så, nå som vi har satt av de generelle tidspunktene du burde poste på Instagram – kan en tenke seg at det kanskje ikke gjelder for akkurat din brukerbase. Derfor bør du også bruke analytics verktøy for Instagram for å finne ut når du bør poste for dine følgere!

Disclaimer: Instagram har en algoritme som viser forskjellige post på forskjellige tidspunkt, og ikke nødvendigvis kronologisk rekkefølge. Det betyr for deg at så lenge folk liker, kommenterer eller ser på bildet ditt øker sjansen betraktelig for å bli vist flere ganger.

Analytiske verktøy

Bruk analytiske verktøy laget av Instagram, på den måten kan du se hvem som liker og kommenterer bildet ditt og annet data. Prøv eventuell også å lage et heatmap for å se hvem som har likt når. Det innebærer noe excel skills som gjør at du kan lage et gratis, ellers finnes det et drøss av betalte verktøy.

Sjekk dine bilder med mest likes

Hvis du følger tidspunktene du legger ut bilder, og har faktisk laget et heatmap så er det enkelt å følge med på hvilket tidspunkt folk flest ser innleggene dine. Det kan være lurt å legge det ut på tidspunktet. Hvis du velger å kjøpe likes av oss så kan det ødelegge statestikken din.

Optimalisere etter data

Som vi har allerede etablert, er det noen tidspunkt som er best å poste på. Men i tillegg til så kommer det å fremvise godt innhold som folk resonnerer med. Noen enkle tips om å få flere likes kan du lese her som kan hjelpe deg å ta det neste steg i ditt Instagram game.

 • Finn et analyse verktøy som passer deg.
 • Lag et heatmap av dine bilder som presterer best, og gjør det dårligst.
 • Finn likhetstrekk mellom de som gjør det best.
 • Prøv å vær konsis, og benytt deg av det som har fungert tidligere.
 • Ikke vær redd for å eksprimentere!

Noen andre relevante spørsmål

Når er den beste tiden å poste på Instagram?

Det beste tidspunktet å poste på Instagram er mandag til torsdag, mellom 09.00-13.00. Det dårligste tidspunktet er å poste fredag til søndag.

Hvor ofte bør man legge ut på insta?

Du burde poste 2-5 ganger i uken på Instagram, for å holde kontoen din relevant. Ideelt er dette fordelt mellom bilder på feeden, instagram reels og stories.

Hvordan få mer engasjement på Instagram?

 • Vær aktiv.
 • Engasjer deg med dine følgere.
 • Post minimum 2-5 ganger i uken.
 • Optimaliser innholdet ditt etter det følgerene dine ønsker.

Du kan lese mer om å lage en strategi for Instagram her, og på den måten vil du øke engasjementet ditt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *